Der er mange måder, hvorpå du kan få en stærkere krop. Opskriften er egentlig forholdsvis simpel: Spis sundt og dyrk motion. Alligevel er det ikke så simpelt, da vi i Danmark har et højt antal af overvægtige. Her får du derfor et par gode råd til at komme godt i gang med træningen.

Før vi kan snakke træning, er det dog afgørende, at se på din kost først. Din kost er benzin til din krop, og det er derfor også afgørende for, hvor godt den kan præstere i fitnesscenteret.

Hvordan ser en sund kost ud?

En sund kost kan se ud på en masse forskellige måder. Det er derfor vigtigt, at du tager udgangspunkt i, hvad du kan lide, når du beslutter dig for at leve sundt. De fleste retter kan nemlig laves sunde, det handler bare om at lave lidt om i opskrifterne. Til pizzaen kan du eksempelvis bruge fuldkornsmel, og burgerbøffen kan laves på bønner i stedet for oksekød. En god tommelfingerregel er at skære så meget ned på kødet som muligt. Derudover handler det også om at få den rigtige fordeling i forhold til fedt, protein og kulhydrater. Hvilken fordeling, der passer bedst til dig, afhænger af din individuelle kropsbygning samt træningsform.

Hvordan kommer jeg godt i gang med træningen?

Når det kommer til træningen, er det også vigtigt at tage udgangspunkt i det, du kan lide. Om det er fodbold, fitness, løb eller noget helt fjerde er ikke så vigtigt. Det vigtigste er bare, at du får bevæget dig. Et afgørende aspekt for at undgå skader er restitution. Det er her kroppen slapper af, og lader op til næste træning. Får du ikke restitueret ordentligt, er du i større risiko for at få skader. Restitutionsprocessen kan du fremme ved hjælp af en massage pistol. På den måde kan du restituere hurtigere hjemme foran fjernsynet.