Du kender det sikkert godt – du vågner om morgenen, og føler dig på ingen måde udhvilet. Måske føler du dig endda mere træt, end du var, da du gik i seng. Det er et problem mange danskere ofte bøvler med, uanset hvor meget nattesøvn de får, og det kan hurtigt gå hen at blive en lang dag, hvis du allerede er helt smadret fra morgenstunden af. I den situation er det en god ide at få noget føde indenbords, der kan hjælpe med at give dig den energi, du har brug for, for at komme igennem dagen.

Spis den rigtige morgenmad

Du har måske en favorit ting at spise hver morgen, men denne ting er ikke nødvendigvis det rigtige for dig at spise, hvis du lider af mangel på energi om morgenen. Hvis du føler, at du ingen energi har, kan det være en god ide at spise de komplekse kalorier. Det er disse kalorier, der tager lidt længere tid for kroppen at nedbryde, og derfor giver de en længerevarende energi, samt at de giver brændstof til din krop og din hjerne. Disse kalorier kan blandt andet findes i rugbrød, groft knækbrød og gryn. De giver en god mæthedsfornemmelse og en god start på dagen.

Den første kop kaffe kan være din bedste ven

Hvis et godt måltid fyldt med gode kalorier ikke er nok til at give dig energi, er du måske en af dem, der har brug for en kop kaffe for at hænge sammen. Så gælder det om at lave din foretrukne kop kaffe, som du eventuelt kan drikke til din morgenmad. Det kan være det er god gammeldags filterkaffe, eller kaffe fra kaffemaskinen med Nespresso kaffekapsler bestemmer du helt selv – det handler helt om hvad du bedst kan lide.