Det er få mennesker, der for alvor synes, at rynker er det fedeste i hele verden, og særligt mange kvinder har et anstrengt forhold til rynkerne, der viser tidens tag i kroppen. Rynker er helt naturlige, og det er noget, som alle får på et tidspunkt – men derfor behøver de naturligvis ikke at vise sig alt for tidligt i livet.

Der er mange gode bud på, hvordan man kan holde sig rynkefri i så lang tid som muligt, men der er også næsten ligeså mange af disse bud, der reelt set ikke har nogen effekt. Derfor har vi herunder samlet et par af de ting, der faktisk modvirker rynker både nu og i fremtiden.

Lyt til din krop – og til eksperterne

Mange mennesker har en forestilling om, hvad der er godt for kroppen, men dette holder ikke altid stik med virkeligheden. Derfor kan det være en god idé at holde øjne og ører åbne, når det kommer til ny forskning omkring kroppen – og ikke mindst – de rynker, som opstår på kroppen.

Gennem forskning har man f.eks. opdaget, at solstråler sætter kroppens aldringsproces i gang, og derfor bør man videst muligt mindske tiden i solen – eller som minimum bruge godt med solcreme, når man er ude i den. Herudover har kosten stor indvirkning på rynkedannelsen, og her skal man sørge for at få en sund, varieret kost med masser af A-vitamin og antioxidanter, der hæmmer dannelsen af rynker.

Tag hånd om de rynker, der allerede er der

Én ting er, at man gerne vil undgå rynker i det hele taget, men når de allerede er der, så kan man også sagtens gøre noget for, at de ikke bliver værre med tiden. Her kommer rynkecremen eller -pulveret ind i billedet, og disse indeholder kollagen, der øger dannelsen af nye hudceller, og som dermed er med til at hindre rynkerne i at sprede sig for meget.

Til sidst er det værd at fremhæve, at rynker altså er helt naturlige – og selvom de måske ikke ligefrem er ønskværdige, så kan man stadig godt leve med dem og ligefrem holde af dem.