Uren hud kan være en kæmpe byrde. Det kan være selvtillidsdræbende, ømt og i det hele taget bare irriterende. Det kan være utrolig svært at slippe af med den dårlige hud, hvilket gør det endnu mere problematisk.

Det er bevidst, at nogle bestemte madvarer kan have en god indflydelse på huden. Især madvarer som indeholder en masse vitaminer, mineraler og antioxidanter kan være med til at gøre din hud sundere. Her er nogle af dem:

  • laks: Laks indeholder en umættede masse omega-3-fedtsyrer. Omega-3-fedtsyrer modvirker betændelse, hvilket ved være en stor hjælp til din hud, hvis du døjer med betændelse i dit ansigt, eller på din krop.

  • Appelsiner: Appelsiner indeholder masser af vitamin-C, hvilket modvirker rynker og gør huden elasticitet bedre. På den måde vil din hud se ung i længere tid.

  • Mandler: Mandler indeholder E-vitamin, som beskytter huden. Derfor er de gode, når du vil have en sudere hud. Mandlerne kan også være med til at nedsætte huden ældningstegn

  • Ananas: Ananas indeholder ligesom appelsiner masser af C-vitamin, som modvirker rynken og gør elasticiteten i huden bedre.

  • Blåbær: Blåbær indeholder antioxidanter, som beskytter huden. Udover det hjælper blåbær også på inflammation i huden.

  • Avocado: Avocado er fremragende mod huden, i det den indeholder masser af vitaminer. Udover det kan avocado også give huden mere fugt.

  • Agurk: Agurker indeholder ligesom blåbær også mange antioxidanter. Hvis du døjer med rød eller irriteret hud, kan antioxidanterne hjælpe på dette, da de modvirker inflammation. Udover alt dette er agurker også godt mod tør hud, da de nærmest kun består af vand.

Husk god hudpleje

Der er ingen garanti for, at din hud vil transformere sig fuldstændig, bare fordi du spiser disse madvarer. Madvarer indeholder forskellige vitaminer og mineraler som er godt for din hud, men det er ikke sikkert, at det for dine problemer til at gå helt væk.

Hvis du ikke oplever nogen ændring efter at spise disse ting, kan det være, at du skal have fat i nogle gode hudplejeprodukter i stedet. En god hudplejerutine er også vigtigt for at få en sund og ren hud.

Når du skal købe dine plejeprodukter, er det en god ide at købe produkter uden parfume og parabener. Disse stoffer kan fremkalde allergier, og gøre din hud værre end den var i forvejen. Mærker som Danishskincare.dk benytter sig ikke af disse stoffer, hvilket er et godt tegn.

Stress kan gøre din hud uren

Der er mange ting der spiller ind, når man snakker om problem hud. Ved nogen mennesker kan det være genetisk, men ved andre kan det fremkaldes af forskellige ting – heriblandt stress. En stresset hverdag kan føre til dårlig hud.

Hvis du hele tiden kører i et alt for højt tempo, kan det have konsekvenser for din hud. Det er derfor vigtigt at tage den med ro en gang i mellem, så man ikke får for meget om ørerne – det er vigtigt for både dig selv, men også din hud.