Dyrker du sport, kan du sikkert erklære dig enig i at du kan se mærkbare forandringer på din krop siden du startede med at træne og så til nu. Din krop har ændret sig fra at være måske inaktiv til aktiv, du har opbygget muskelmasse og har sikkert tabt nogle kilo på sidebenene. Alt dette er blot et tegn på, at du går i den rigtige retning mod en sund livsstil.

Desværre batter det at motionere meget ikke det store i længden, hvis ikke også kosten er sund. Kostvaner og motion hænger nemlig uløseligt sammen, når det kommer til at skulle opbygge en sund livsstil. Læs med her, og find ud af hvorfor det netop er så vigtigt at spise sundt.

Du er, hvad du spiser

Disse ord har du sikkert allerede hørt mange gange. Selvom de ofte bliver brugt, er de stadig lige sande. Det at spise sundt er nemlig vitalt, når det kommer til at opdyrke en sund livsstil. Hvis ikke du fylder noget godt brændstof på din krop, kommer du ikke særligt langt.

Derfor er det vigtigt at du spiser sundt for at få mest muligt ud af din træning. Uanset om du nærmest dyrker sport på professionel plan eller om du kun gør det for hyggens skyld, vil du få meget mere ud af din træning hvis du også retter resten af din livsstil ind på den sunde vej.

Derfor er det vigtigt med sund kost

Det er vigtigt at du spiser sundt, fordi det har indvirkning på dit præstationsniveau. Det er ikke nogen hemmelighed at man er mere oplagt og har mere energi når man har fået en sund kost bestående af fuldkorn, grøntsager og alt det andet, som der anbefales, versus en købepizza og en pose matadormix til aftensmad.

Vil du derfor yde dit bedste, må du spise sundt. Dette er især vigtigt når det omhandler Mad til dykkere, svømmere og triathleter. Disse sportsgrene er kendetegnede af, at man ikke lige kan stoppe op midt i det hele og snuppe en bid mad. Derudover har de alle tre også det til fælles, at det kan få uoverskuelige konsekvenser hvis man går kold midt ude på vandet.

Sørg derfor for at spise sundt, så du kan holde dig i gang så længe som overhovedet muligt. Du vil helt sikkert også få bedre resultater af at fylde dig med sund mad i stedet for junkfood, sodavand, slik og chips.

Vær ikke fanatisk

Når man nu har kendskab til at det, der skal til for at præstere så godt som overhovedet muligt er sundt mad, kan det godt virke fristende at blive helt fanatisk, når det kommer til madvaner. Det er dog en fælde, som man for alt i verden skal forsøge at undgå at falde i.

Det er rigtigt at man helt sikkert får mere ud af sin sport ved at spise sundt, men man ender blot med at gøre livet rigtigt surt for en selv hvis ikke det nogle gange er okay at nuppe et slice pizza eller en enkelt sodavand. Så længe det ikke bliver en vane at spise usundt, er der absolut ikke nogen grund til at gå i den helt anden grøft og blive fanatisk omkring sine kostvaner. Alt skal være med måde, som man nu siger.