Det er vigtigt, at dine børn spiser sundt. Det er både godt for deres helbred, og det kan hjælpe dem med at udvikle gode madvaner senere i livet. Du kan således sørge for, at dine børn spiser sundt ved at lave sund mad til dem. Her får du nogle gode ideer til sund mad, som du kan lave.

Find gode opskrifter online

Først og fremmest er det vigtigt at klargøre, at du kan finde masser af opskrifter til forskellige retter på nettet. Her kan du finde både nemme og komplicerede retter, som du kan give dig i kast med at lave i køkkenet. Du kan for eksempel besøge en god madblog for at finde gode opskrifter.

En salat med yndlingsgrøntsagerne og -frugterne

Du kan lave en lækker salat til dine børn. Denne kan nemt gøres meget indbydende, hvis du vælger at bruge alle børnenes yndlingsgrøntsager og -frugter i salaten. Dermed vil børnene ikke klage, når salatskålen stilles foran dem.

En lækker smoothie

Smoothies er også rigtig gode at lave til børnene. Smoothien kan for eksempel være et måltid, eller den kan være en snack. Det er nemt at lave en lækker smoothie. Det gælder bare om at vælge det rette indhold til smoothien.

En fuldkornssandwich

Du kan også vælge at lave en lækker fuldkornssandwich til børnene. Det kan for eksempel være frokost eller aftensmad. Med en fuldkornssandwich har du en masse muligheder, når du skal vælge indholdet af den. Det gælder bare om at vælge noget smagfuldt og næringsrigt.

Sunde snacks

Mange børn kan godt lide at spise snacks i løbet af dagen. Disse kan således med fordel være sunde snacks, som børnene kan nyde. Der findes mange slags snacks at vælge imellem. Det kan være store eller små snacks. Herunder får du nogle gode forslag til snacks til dine børn.

  • Nødder

  • Yoghurt

  • Ost

  • Havregrynscookies

  • Rosiner

  • Olivener