Hvis du elsker at spise og elsker mad i det hele taget, kan det i nogle tilfælde være svært at holde vægten på det ønskede mål. Du har måske hørt flere steder, at slankekure og meget træning er vejen frem. Og mens træning er rigtig godt og sundt, er slankekure for mange ikke noget, der holder længe. Træning kræver også en del overskud i hverdagen, så derfor kan det være godt med andre muligheder. Her i artiklen kan du læse om sundere alternativer, som du kn bruge i madlavningen.

Stevia – det naturlige og kaloriefattige sødestof

Sukker og søde sager generelt er nogle af de ting, der kan få folk til at hoppe i kaloriefælden. Det smager godt og giver ekstra glæde i hverdagen. Derfor skal man heller ikke fjerne det fra sin hverdag, selvom man ønsker at spise sundere. I stedet kan man vælge et alternativ til sukker, som smager lige så sødt, nemlig stevia. Stevia er et naturligt sødestof, der ekstraheres fra stevia-planten. Det er ca. 450 gange sødere end sukker, så der skal ikke bruges ret meget i madlavningen, for at få den søde effekt. Det kan derfor være svært at dosere, men med lidt øvelse og nogle gode opskrifter, kan man sagtens finde ud af det.

Sunde snacks hele dagen

Det kan måske ikke virke så intuitivt, at man skal spise flere gange, hvis man gerne vil være sundere. Dog er det vist, at det er sundt at spise mange små måltider i stedet for de klassiske tre store måltider om dagen. Så pak din taske med en masse sunde snacks, som nødder, gulerodsstænger eller noget frugt, som du kan snacke på i løbet af dagen. På den måde stiller du den lille sult, så du ikke bliver så lækkersulten og kommer til at spise de mere usunde snacks.

Spis mere plantebaseret

Det vinder mere og mere frem at blive vegetar eller veganer. Dette skyldes ikke kun hensynet til dyrene eller klimaet, men også at det er rigtig sundt for kroppen at spise mindre kød og mere grønt. Det kan især hjælpe imod forhøjet kolesterol, som ofte forårsages af meget indtagelse af rødt kød. Du behøver selvfølgelig ikke gå all-in og blive veganer i morgen. I stedet kan du gå efter f.eks. en enkelt kødfri dag om ugen eller at fokusere på at lave vegetariske retter til aftensmad. Der findes mange gode vegetarretter, der også minder om rette med kød i. Man kan f.eks. som alternativ til chili con carne, spise chili sin carne, der er mere baseret på bønnerne og andre grøntsager, men som ret har den meget det sammen udtryk som chili con carne. Det behøver altså ikke være super fancy, komplicerede retter, man tyer til, når man skal lave vegetariske retter.